Къща за гости Одмор се намира в с. Церово - китно, неголямо селце в полите на Стара планина, на 48 км. от гр. София. Къщата е разположена в махала Гламек, откъдето се разкриват неповторими гледки към скалистите планини. През селото преминава и най-дългата река в България - река Искър. Местоположението на селото е изключително благоприятно - разстоянието до гр. Своге е 8 км., като връзките с останалите села в община Своге също са добре изградени.

Местността около село Церово е изключително благоприятна за активна почивка. В района можеш да се насладиш на планински преходи и да разгледаш природни забележителности. А ако си фен на скалното катерене, можеш да практикуваш любимия си спорт на красивите Лакатнишки скали.

Вазовата екопътека е най-популярният и с най-добра изградена инфраструктура в местността маршрут, и ти предлага възможността да се насладиш на гледките и забележителностите, вдъхновявали патриарха на българската литература Иван Вазов. Пътеката започва от махала Данговци на с. Бов, минава по долината на р. Трескавец, пресича р. Искър южно от гара Бов, следва долината на р. Скакля, край едноименния карстов извор, изкачва се край водопад Скакля и извежда до село Заселе. Дължината на екопътеката е около 1 час и 30 минути.


Скалният феномен Джуглата е една от причудливите природни забележителности в Искърското дефиле и се намира именно в с. Церово. Скалата е висока 18 м., а около нея е изграден малък парк. В района можеш да намериш камъчета с фосили на мидички или отпечатъци от миди по самите скали.Лакатнишките скали са неповторим скален феномен с отвесни стени на левия склон на Искърското дефиле при Гара Лакатник. Името на цялата местност пък идва от завоя на реката, който прилича на сгънат човешки лакът. Освен място, в което живеят интересни представители на местната флора и фауна, 250-метровите скали са свързани и с началото на българския алпинизъм. Скалите са магнит за катерачи, спелеолози и туристи - в местността има над 350 катерачни маршрута с различна трудност.


Водопад Скакля е четвъртият по големина водопад в България и спуска водите си в източната част на планината Понор, близо до гара Бов. Водопадът е съвкупност от няколко стъпала, най-високото от които е 85 м. Съвсем наблизо се намира отвесната скала Зли камък. През зимата заледените води на водопада предлагат чудесна възможност за екстремен туризъм и практикуване на ледено катерене.


Ритлите са четири своеобразни успоредни каменни стени, издигащи се от двете страни на река Искър. Към реката те са високи 49 м, а на запад се издигат до 200-300 м. Техните връхни части са проядени от атмосферните условия и са превърнати в страховити зъбери. Наблизо се срещат останки от църква и параклис от древния град Коритен.


На територията на Община Своге са регистрирани общо 237 пещери и пропасти, като 29 от тях се намират в землището на с. Церово. Най-предпочитаните от алпинистите са пещерите Темната дупка и Елата.

Темната дупка е най-дългата пещера в Стара планина с множество подземни реки. Намира се северно от гара Лакатник. Особени забележителности на пещерата са напречните профили по хода на галериите. Предполага се, че дължината на тази голяма и сложна българска пещера е над 7000 м. Елата е дълга 123 м и има малък вход, който води отвесно надолу до 18 м. Пещерата е плътно изпълнена с образувания с неописуеми форми, предимно сталагмити и синтрови прегради.


В местността се намират и едни от най-красивите и интересни манастири. Сред тях са манастир Седемте престола, чиято църква е с уникална за Европа архитектура; притуленият в скалите Черепишки манастир със страшна легенда за началото си, както и манастирите Света Петка и Свети Николай.